Welkom bij De Schrijvernij

Jouw hulp bij dyslexie

Je bent welkom bij De Schrijvernij voor hulp bij dyslexie. Wij gaan uit van het principe dat dyslexie niet een defect is, maar een andere manier van denken: conceptueel denken. Dyslexie is geen defect of een stoornis. En heeft zeker niks met slim of dom te maken. Hier kun je advies, training en coaching vinden die je verder helpen in je (school) werk.

Creatief schrijven

De Schrijvernij is ook een plek waar je terecht kunt voor creatief schrijven. Creatief schrijven samen op één site met dyslexie? Ja! Dyslectici zijn vaker dan eens taalgevoelig. Conceptueel denkers zijn creatieve personen met een groot inlevingsvermogen. Taal en zijn schoonheid kunnen ze meestal hoog waarderen. Verhalen schrijven is daarom ook meer dan eens een heerlijke ontspannende bezigheid.

Verhalend coachen

Daarom werk ik ook graag met verhalend coaching. Verhalend coaching gaat via eigen (biografische) verhalen. Het is een prachtig middel om te komen tot zelfcompassie. Juist ook wanneer die dyslexie zo in de weg zit, kun je soms zo ontmoedigd raken. ‘Je doet het nooit goed’.

Faalangst gevoelens reduceren met verhalend coachen binnen de RET therapie is mooie combinatie. Door de verhalen te schrijven ontstaat er verbinding van binnenuit. De zoektocht naar je irrationele bril gaat daarmee niet langs een omweg.

Daarnaast is het voor dyslectici lekker om na te denken over hoe ze hun gedachten willen verwoorden. Het schrijven geeft hen daarin de ruimte en de tijd.


Advies

Gaat een training of coaching traject je nu nog te ver en wil je eerst meer advies of heb je een specifieke vraag dan zijn de mail en de telefoon het handigste middelen. Bel of mail gerust met je vragen. Een gesprek of mail kan veel ophelderen.

In workshops ga ik graag op een interactieve manier aan het werk om meer te laten zien wat er mogelijk is bij de hulp bij dyslexie en in het creatief schrijven.

Ook geef ik graag een lezing over het conceptueel denken. Dat kan op scholen en bij bedrijven. Lees meer bij AANBOD – Lezingen

Training

De training voor hulp bij dyslexie is een kortlopend traject (3 dagen, 3 uur) en kan op twee manieren.

  • 1 op 1.
  • Kleine groepen (maximaal 4 personen).

Er wordt gewerkt aan de mogelijkheid voor een thuisstudie. Deze zal dan verlopen via online modules. De online modules hebben dezelfde inhoud als de persoonlijke training, met dit verschil dat er geen interactie is. Verwachting medio juni.

Coaching

Het coaching traject voor hulp bij dyslexie is een langlopend traject. In dit traject zit de training én hulp bij faalangst reductie (RET). De geschatte tijd van coaching bij faalangst reductie is 12 wekelijkse of twee wekelijkse gesprekken.

Voor het coaching traject voor verhalend coachen ligt de geschatte tijd op 12 contacten. De spreiding van deze contacten gaat in overleg.