Mediation

Ik wil je graag zien als mens – als creatie – en door te luisteren, vragen te stellen en uitleggen vanuit mijn professie als coach je weer op weg te helpen waarin je bent vastgelopen.

Communicatie in context en mindset

Wanneer er sprake is van dyslexie of breder gezien: van conceptueel denken, dan is er niet alleen een gevecht voor jezelf hoe jij je zaken op orde krijgt. Met inzet en een goede mindset kom je vaak heel ver. Goed planmatig werken, een passende schrijfstrategie en goede toepassing van juiste leesstrategie, weten hoe je hoofd werkt. Allemaal zaken die je op de rails zetten.

Je leeft en beweegt in een context met anderen.

Binnen die context en mindset is er communicatie. Met je partner, collega’s / team, je werknemer, je baas / opdrachtgever, je leerling, je docent / mentor, je klas- en studiegenoten. 

Communicatie stelt je in verbinding met die ander.

Maar er kunnen dingen gebeuren die je steeds verder uit die verbinding zetten. Herstel van die verbinding kan goed via mediation. Door te ontdekken hoe jouw communicatiestijl en die van de ander werkt. Door de ontdekken waar behoeften in communicatie zit bij de ander bij jezelf. Door te gaan luisteren en te gaan afstemmen, zodat je zonder jezelf te verliezen weer krachtig kan samenwerken.

Mediation vanuit communicatiestijl

Mediation met als vertrekpunt communicatiestijlen en niet vanuit een juridisch aspect.

Veel mediation wordt gedaan door mensen met een juridische achtergrond. Dat is haast iets vanzelfsprekends. Partners zijn vaak al in zo’n strijd verwikkeld dat ’er uitstappen’ de enige optie is. Vaak wil een jurist dan nog een laatste aanbieding doen om met mediation mensen toch weer in verbinding te zetten met elkaar.

Mediation vanuit communicatie is een andere manier van aanvliegen. Is misschien wel een stapje eerder op de route.  Als 7Life coach gebruik ik graag de inzichten in de verschillende communicatie- en leerstijlen in mediation. Ik zie het vaak gebeuren dat er ruis op de lijn zit, waarbij de aansluiting en werken vanuit behoeften misloopt. Met leegloop op energie en uit verbinding gaan als gevolg.

Het mooie van 7Life is, dat die verschillende communicatie- en leerstijlen en behoeften uit de (wetenschappelijk opgebouwde) scan naar voren komen.

Leren bruggen slaan

Mediation via 7Life communcatiestijlen: weten hoe jij in beweging komt. Welke manier van communiceren krachtig aanwezig is. Weten hoe je samen met de ander verder komt en beter kunt samenwerken. Dat is pure winst. Vragen kunnen beantwoorden om verder te komen. Hoe komen wij samen onze kracht te staan? Waar kunnen we elkaar optimaal ontmoeten en versterken? Welke taal zet ik in bij jou om die brug te slaan?

Door inzichten in jouw eigen stijl en die van de ander kun de ruis ombuigen naar connectie.

Een brug kunnen slaan omdat je meer weet wat er aan ’de overkant’ zit. Een brug kunnen slaan omdat je meer weet hoe ’de overkant’ werkt. Een brug kunnen slaan omdat je meer weet hoe je in connectie komt en blijft met ’de overkant’.