November met een enthousiast begin

Afgelopen dinsdag was er weer Open Schrijfatelier

Een vriendin stapte binnen en zei direct:

’Jouw berichtje kwam precies op het juiste moment! 
Ik had zo’n zin in een moment voor mezelf en toen ik jouw berichtje las over het Open Schrijfatelier wist ik meteen dat dat het moest worden!’ 

Een dikke knuffel volgde.

Dat was een enthousiaste binnenkomer!

Het thema voor deze avond was ’november’. Voor iedereen is deze tijd van het jaar weer anders. De een kijkt uit naar de langere avonden, de ander mist juist de langere dagen. Met elkaar genieten we van de mooie herfstkleuren, maar regen en kou vinden maar weinig mensen echt leuk. De grote gemene delen in dit alles is dat iedereen eraan meedoet. Tegen wil en dank of met veel plezier en alles wat daar tussen zit.

November.

’Wat is dat voor mij voor een tijd?’, was de vraag.

In neem je mee naar een kijkje in mijn eigen schrijfsels, want deze avond heb ik gezellig meegeschreven.

Ik vind de avonden die langer worden altijd een contradictie hebben. Want de avonden langer betekent de dagen korter. Meer dan 24 uur zit er niet in. En dat geeft ongewild toch onrust. Onrust omdat in die korte dagen toch van alles moet worden gedaan. 

Maar waarom moeten we dan toch altijd maar die zonsopgang en zonsondergang als uitgangspunt hebben.  Het zal er mee te maken hebben dat we dag en licht laten samenvallen. En dat we graag bij licht ons werk doen.

Flauwekul natuurlijk. We zeggen dat de avonden langer zijn. Maar het is gewoon eerder donker

De klok zegt gewoon zijn tijd.

Naamgedicht

Tijdens het schrijven van een naamgedicht dacht ik bij mijn naam aan betekenis en aanvaarden en rust en bewaren en avonden en ritme en aarden. allemaal woorden die ’van mij zijn’.

Ik vertelde dat ik me al langer afvraag waarom bewaren nu een woord is dat zo bij mij past.

Niet om al die spulletjes die ik verzamel. Dat doe ik ook. Maar dat bedoel ik hier niet.

Wanneer ik een naamgedicht van mijn naam maak met welk thema dan ook, dan mist daar bewaren nooit. Ik heb dan ook een naam met twee van die mooie b’s. Maar er is genoeg te vinden met een b’. En altijd komt bewaren weer boven.

Zo ook gisteren tijdens het schrijven.

Het thema was ’november’, maar ik kon niet onder bewaren uit.

Ik zei nog een zinnetje erbij als: ’Ik ga dat nog eens uitzoeken hoe dat nu zit met dat bewaren van mij.’

Bewaren

De uitkomst lag dichterbij dan ik vermoedde.

Voor jullie hieronder nog een kijkje in mijn schrijfsels.

Ik noemde ook aanvaarden en betekenis, maar bovenaan mijn lijstje staat toch bewaren. Dit kun je betrekken op mijn gezin, op mijn kinderen. Die wil ik graag bewaren. Nee, dat zeg ik verkeerd die draag ik graag op bij mijn hemelse Vader dat Hij ze bewaard.

En dan kom ik ook uit op rust die ik ook opschreef.

Als ik weet dat mijn kinderen bij Hem en door Hem bewaard zijn, dan heeft mijn hart rust.

Zie hier! 

Tijdens het schrijven kwam dit uit mijn pen rollen. Door de stilte en concentratie van het schrijven kon ik bij mijn ’bewaren’ komen. 

Zo prachtig is dat!

Rondeel

Er zijn weer heel wat letters op papier gezet dinsdagavond. 

Als laatste wil ik deze rondeel over ’november’ met jullie delen:


De klok heeft gewoon zijn tijd

Wij mogen hier zitten en genieten

Van wat uit onze pennen rolt

De klok heeft gewoon zijn tijd

Het is weer vroeg donker

En de kachel brandt

De klok heeft gewoon zijn tijd

En wij mogen hier zitten genieten


Over twee weken weer Open Schrijfatelier!  
Dinsdag 19 nov 2019, van 20 - 22 uur 
Regentesselaan 17 Apeldoorn